maandag 16 juni 2014

Spanje gelooft niet in de hamer

Even nagenieten?


In korte tijd zijn al 11 wedstrijden gespeeld. De wedstrijden vliegen voorbij.
De doellijntechnologie is uitgebreid getest en goed bevonden. Alhoewel de commentator even tijd nodig had om te begrijpen hoe het werkt en niet al te snel conclusies te trekken.

Zoek de alias
Heel even was the man on top de man die je niet 'on top' wilt hebben, namelijk 'Ron Jeremy'. Maar na 3 gespeelde wedstrijden moest hij afhaken, waarschijnlijk door conditiegebrek.
De 2de wedstrijd Mexico - Kameroen werd door 7 deelnemers helemaal goed voorspeld, waarbij vooral gladjanus 'Mustang Sally' opvalt, want die draaft van de 50ste plaats door naar de 11de! Zou het toch weer gebeuren?


De wedstrijd Spanje - Nederland was natuurlijk de knaller van dit WK (tot nu toe althans).
Genieten, fantastisch, onvoorstelbaar!
Er waren 3 deelnemers die hier -8 punten scoorden, 'Pukkie', 'De knappe Knappers' en 'De voorspelling van 2010'. Deze laatste heeft weer op meerdere paarden gewed (alleen niet op 'Mustang Sally' denk ik). 'Pukkie' is ook een speciale deelnemer (voor OEPS althans) want ze heeft echt geen verstand van voetbal, maar deed wel heel erg lang over het invullen van haar formulier. Ze was zelfs bijna te laat met inleveren. Haar gedachte zal wel zijn 'De laatsten zullen de eersten zijn'.

Vanaf wedstrijd 5 komt 'De almachtige' op kop. en blijft ook na 11 gespeelde wedstrijd in de top 3 staan. Vreemd, van iemand die zelf zeer geregeld allerlei voetbalblessures heeft, verwacht je niet dat ie er verstand van heeft. Maar misschien is het jong geluk.

OEPS! Vergeten scores in te vullen
Er waren trouwens enkele deelnemers ('Tuk tuk', 'Truus van G.' en 'Hanno') die meerdere wedstrijden vergeten waren in te vullen. OEPS heeft dit weer bij de arbitragecommissie neergelegd. Er is besloten om deze wedstrijden mee te tellen alsof de ruststand 0 - 0 ingevuld was, de eindstand 0 - 0 en de totoscore 0 ingevuld was.
Wanneer OEPS ze namelijk NIET mee zou tellen, dan zouden ze ook geen minpunten kunnen halen en dat terwijl de meeste deelnemers die wel alles ingevuld hebben, geregeld WEL minpunten halen.
OEPS zal dit in het reglement voor 2016 meenemen.
Volgend keer beter opletten!!!

Poolstanden
In het schema met de poolstanden zien jullie een aantal kolommen.
De eerste kolom geeft de plaats aan (lijkt me logisch).
De tweede kolom toont de alias (lijkt me ook logisch).
De derde kolom (Punten) toont de bij die specifieke wedstrijd behaalde punten.
De vierde kolom (totaal) toont het totaal behaalde puntentotaal tot en met de specifieke wedstrijd.

Zo kan iedereen van wedstrijd naar wedstrijd zijn eigen naam/alias volgen om te kijken op welke plaats men was en is.

Podolski: We have confidence, conviction and force

(Vanavond om 18 uur: Duitsland - Portugal)
Beginnersgeluk?
De nieuwkomer 'Forca' met een moeilijke en buitenlandse naam heeft waarschijnlijk erg veel beginnersgeluk, want de omgeving van 'Forca' heeft totaal geen verstand van voetbal en spelen jaren mee voor de fun of om OEPS een loer te draaien door mee te doen zonder een echte naam op te geven.
Italie heeft gewonnen, maar toch heeft ook 'Francesco totti erbij neervalt' beginnersgeluk. Hij was al heel vroeg aan het vragen of er bij CGM een pool voor het WK gemaakt zou worden.

Ervaringspech?
Zo zie je maar dat 'oude koeien' nooit goed melk kunnen geven, zelfs voor de ervaren en rijke 'De voorspelling van 2010' levert dat de aller- aller- allerlaatste plaats op na 11 gespeelde wedstrijden.

Het Nederlands team moet 1 ding in ieder geval beter doen a.s. woensdag en dat is de high five. Daar moet Louis zijn spelers maar eens flink op laten oefenen.

OEPS

De word-wakker-spreuk van de Spaanse zaterdag:

Zolang de spijker niet geslagen is, gelooft hij niet in de hamer.

1 opmerking:

  1. nunca soube que alguém tão bem domina o idioma Português

    BeantwoordenVerwijderen